Не можете дори да си представите колко ужасна риба може да бъде. Запознайте се - най-опасните водни чудовища, които живеят на нашата планета.

Има риба, чиито зъби са остри като остриесамобръсначки, и те не могат да бъдат по-малко опасни за хората, отколкото, например, или лъв крокодил. Тези чудовище риба живеят не само в дълбините на океана и в сладководни езера и реки, а дори и в плитки води. Ето защо, да влезе в неизвестен водоем, особено някъде в тропиците, не губят бдителност.

1. Fish Pack

Риба Paku1

Риба Paku2

Тази риба може да достигне един метър дължина итежи около 25 кг. Зъбите й приличат на човешката форма, но ако тази риба ви ухапе, няма да я намерите. Това чудовище обитава реките на Амазонка, но след като позволява спортен риболов на този вид, то се разпространява във водите на Северна Америка и Азия.

През 1994 г. в Нова Гвинея, двеСмърт сред рибарите. Бяха открити напълно пълни със зъби, смъртта идваше от загубата на кръв. Не беше известно веднага кое звяр атакува мъжете, но както се оказа по-късно, рибата направи пакета.

2. Електрическото акне

Електрическо акне

Това създание, като смес от змия и риба,Се намира в Амазонка и в реките на Южна Америка и когато се появи опасност или плячка, тя удря жертвите си с електрически ток от 600 волта. Такова ниво е достатъчно, за да убие човек.

3. Atlantic headfish

Атлантическа овчарска риба

На външен вид тази риба наподобява настоящеточудовище с ужасен набор от малки и остри зъби. Теглото му може да бъде 30 кг, а дължината на опияняваната риба може да достигне 2 метра. Чудовището живее в океана и се прикрива сред морските скали.

Когато атакува, голяма риба отваряОгромна уста и ухапване на зъбите в тялото на жертвата. В устата на малка риба може да се побере футбол, който може да погълне без затруднения. Човекът не може да бъде спасен от атаката на такъв морски хищник, има опасност дори да бъде погълнат цял, тъй като размерът на стомаха, тази ужасяваща риба, е почти дължината на торса му. Има случаи на откриване на човешки останки в стомасите на тези риби.

4. Рибен тигър

Риба тигър1

Риба тигър2

Тигър риба или голиат е истинско чудовище иЖертващ хищник сред жителите на сладководни водоеми. Тази риба може да достигне тегло от 50 кг, а огромни остри зъби лесно могат да разкъсат жертвата на парчета. Кръвожадното чудовище атакува и яде животни, хванати в капан в реката, и няма да изостави атаката срещу човека. По принцип тази риба живее в африканските води, особено в река Конго и езерото Танганийка.

5. Catfish Bagarius

Fish Gunch1

Fish Gunch2

Този сом се нарича още риба,главно в река Кали, която се намира между Индия и Непал. Това е канибална риба, тя е основният виновник при изчезването на хората на реката. Теглото на сом може да достигне до 140 кг и може да нападне дори и с тълпа от хора.

Но самите хора са виновни за факта, че рибатапристрастен към човешка плът, тъй като местните хора според древните обичаи изпращат мъртвите тела на починалия покрай реката след всички индийски ритуали по тази река.

6. Риба на хартията

Рибата на paryara1

Риба от паяра2

Риба паяра или скумрия хидролично простоУдря границите на човешкото въображение - това е риба-вампир, истинският граф Дракула по образец на жител на вода. Чудовището расте до 1,5 метра и може да тежи около 14 кг. Дължината на долните му кучета може да достигне 16 см. И прилага собствените си зъби на паразита, точно знаейки местоположението на вътрешните органи на жертвата. Следователно безгрижен човек, който се къпе в реките Амазонка, може да получи смъртоносна хапка от тази ужасяваща риба. Тя ясно залепва зъбите си директно в сърцето или белите дробове, като по този начин убива плячката си веднъж.

7. Рибен камък

Рибен камък1

Рибен камък2

Брадавиците или рибните камъни са едни от най-големитеОтровни риби в света. Тази морска риба е майстор на камуфлаж сред коралови рифове. Тя се маскира като камък, поръсвайки се с пясък от дъното, и чака плячката си. Да яде тази риба, разбира се, не може, а да убие - лесно.

Тъй като тази риба е много подобна на камък и живеетя е повече в плитка вода, човек може да стъпи на него, за което той ще получи доза смъртоносна отрова. Най-лошото нещо, което антидот да отрови риба-камък там, и хората умират в ужасна агония като отровата не действа със скоростта на светлината, и в продължение на няколко часа. Тази риба е често срещана във водите на Тихия и Индийския океан, както и в плитките води на Червено море, така че посетителите ни имат реален шанс да се срещне това чудовище, например, в популярния празник в Шарм Ел Шейх или Хургада.

8. Риба на змийските глави

Риба от змийски глави1

Риби от змийски глави2

Тази опасна хищническа риба е видяна за пръв път в Русияв реките в Далечния изток и Приморие, както и в Корея и Китай. Но днес змийските глави могат да се срещнат в язовирите на други страни. Той не е pereborchiv в храната и яде всички живи жители на реки, както и земноводни. Средно рибата може да тежи 10 кг, но има хора, които са достигнали 30 килограма. Ако някой ухапе такава риба, то може да причини сериозно нараняване.

9. Ванделия риба

Vandelia fish1

Риба от ванделлия2

Тази риба живее във водите на Амазонка и е ужасночовек си размер, парадоксално звучи. Vandelli хранени плът, и може да проникне в тялото през уретрата или ануса и да ядеш месо във вътрешността на жертвата привеждане болка и страдание, защото на техния размер (до 2,5 см дължина и 3 мм дебелина). Тази риба плува в миризмата на кръв и урина, тъй като тя е - източници на доставка. Но за щастие такива случаи са много редки.

10. Пирана

Piranya1

Piranya2

Малка и ужасна пираня има в своятаарсенал с трапецови остри зъби, които позволяват за няколко секунди да откъснат парчета плът. Зъбите й се вкопчват в плътта толкова лесно, колкото топъл нож намалява маслото. Тези риби достигат до максимум 30 см, но плуват и атакуват в опаковки, а в много кратък период от време, например, от трупа на кравите ще бъдат само кости. Ако пакет от тези неприятни и кръвожадни риби атакува човек, най-вероятно той няма да бъде спасен.

11. Риба-таралеж

Риба ех1

Рибарски таралеж 2

Тази риба е известна, че е многоотровен, в кожата, червата и яйчниците съдържа огромно количество тетродотоксин. Това вещество, попадащо в тялото на жертвата, засяга мозъка, причинява парализа и след това смърт. Ето защо е по-добре да не ядете тази риба. Въпреки това, в Япония, деликатес е ястие, приготвено от риба fugu, което е вид риба-таралеж. Но те са обучени от професионалисти, които в продължение на много години са се научили да намалят правилно фугата, така че отровата да не отрови месото. Но без опит, на плато можете да дадете на човека смърт с риба.

12. Пилотската рампа

винтова рампа

пилона 2

Една огромна решетка е опасна за дългоноса, чиито страни са остри, като бръснач, кълнове. Просто ей така атака човешкия седем рампа няма да бъде, но той има повишен чувство за териториална отбрана и много лошо зрение, така че ако един човек ще бъде на грешното място в грешното време, рампата с цялото си може да я видя на входа и включете своя жертва в кайма , Опасността също така е, че това чудовище на реката е напълно камуфлажно и понякога може да бъде забелязано твърде късно. Въпреки това този вид е под заплаха от изчезване поради естеството на човешката дейност, което е отровно.

13. Гъска риба

Guassee fish1

Guassee fish2

В сравнение с рибата, всички останалипредставителите са само малки риби. Гуасу не е без причина, наречен "атлантически гигантски гигант", защото неговите размери са ужасяващи. Тази риба тежи около 450 килограма, а челюстта й може да бъде до 5 м. Такъв екземпляр, като голяма бяла акула или гигантски сом, може да погълне напълно човек в даден момент.