Китай отдавна е известен със своите необичайни традиции, особено когато става дума за такъв празник, като на сватба.

Автомобилна кабина, изобразяваща китайски дракон

Китайците уважават драконите. Те ги смятат за мъдри митични животни. В Средното царство те се наричат ​​Лун и се покланят от древни времена. Според китайската легенда местните дракони са били предци на онези, които са живели в Европа. Последните ясно се различаваха по характер - те бяха кръвожадни и зли. И китайската философия учи, че драконът е символ на енергията на Янг. В допълнение, митичните зверове на тази култура винаги са изобразени с едно дълго тяло, наподобяващо змия.

Начело на кортежа, можете да видите макар и малка, но различна от останалата кола - тя е червена. Най-вероятно той играе ролята на главата, която ръководи останалите.

Очевидно движението на сватбени коли под формата на дракон символизира разумен и мъдър брак. Той също така показва, че новото семейство почита традициите и ги уважава.

Китайска сватбена традиция1

Китайска сватбена традиция2

Китайска сватбена традиция3

Китайска сватбена традиция4

Китайска сватбена традиция5

Но това не е всичко. Китайците строго се придържат към традициите си. Ние събрахме най-невероятното от тях.

Планиран плач

Да, това е правилно. Според древния китайски обичай, месец преди сватбата, булката трябва да плаче за един час всеки ден. Седмица по-късно, една плачеща майка се присъединява към нея, една седмица по-късно - баба, а след това - сестрите на булката, всичко това се случва на различни клавиши. Целта на това обичай е да изрази крайната степен на радост от предстоящия брак. На сватбения ден трябва да се пее песента, която плаче от булката, а околните хора оценяват колко добре е успяла да го направи.

5 невероятни сватбени традиции в Китай

Снимане в булката

Персонализираното не е толкова ужасно, колкото звучи. Младоженецът трябва да бъде освободен в три стрелките на булката (без съвети, разбира се!). Когато това е направено, на младоженеца се стрелките и ги разгражда наполовина в знак на вечна любов един към друг.

5 странни сватбени традиции в Китай

Червена сватба

В китайската култура червеният е цветът на любовта,Успех и смелост. Китайците вярват, че в деня на сватбата, цветът е от голямо значение. Следователно, лицето на булката е изцяло покрито с червен воал, тя се движи в червена сватбена кола. Придружаваща булката на сватбената церемония, майката държи червения чадър, който символизира плодородието, през цялото време над главата й.

5 странни сватбени традиции в Китай 2

Рязане на сватбена торта

В Китай, както имаме, обичайно е да завършим сватбатаЦеремонията по нарязване на сватбена торта и хранене на гостите. И торти, както и ние правим красиви и многоетажни. Но тук те са откъснати от дъното нагоре - и по основателна причина, в края на краищата това символизира нека нагоре към успеха и благосъстоянието на едно семейство.

5 странни сватбени традиции в Китай 3