Видове тъкани за дрехи

Купуването на готово нещо или материалите за шиене,ние винаги обръщаме внимание на качеството на тъканите, защото това зависи от работния период. Необходимо е да се разберат видовете тъкани за облекло, поне на потребителско ниво, така че изборът Ви винаги да е успешен и нещата да ви послужат дълго.

Видове тъкани за облекло

Съставът на плата се определя от влакната и те са разделени на два вида: естествени и химически. От своя страна, природните акции се разделят на:

  • растителен произход (лен, памук, юта и коноп);
  • животински произход (коприна и вълна);
  • минерален произход (азбест, злато).

Химическите влакна са разделени на:

  • изкуствен произход (вискоза, люрекс, ацетат, модал);
  • синтетичен произход (капрон, найлон, перлон, болон, пендекс, нитрон, полиетилен, полипропилен).

Списъкът на тъканите, които се основават на химически влакна, може да бъде продължен, защото модерната индустрия не стои неподвижна. Също така разгледахме основните видове тъкани за облекло.

Предимствата на естествените тъкани не са изброениНеобходимо е, но видовете, които са свързани с химическите, са лоши, както някои мислят? Например, за спортно обучение е необходим костюм, който ще позволи на кожата да диша и няма да задържа движенията. Подобни свойства са надарени с голям брой "синтетични". Ето защо полиестерните и синтетичните влакна са основните съставки в производството на платове за спортно облекло днес. Като си вземете гардероба, всеки от нас се опитва да мисли внимателно как тези или други цветове ще се хармонизират помежду си.

Видове тъкани за дрехи 1

Но не по-малко важно е комбинацията от тъкани вдрехи! Текстурата - затова си струва да се обърне внимание. И въпреки че модните дизайнери често предлагат много ексцентрични комбинации, успешните остават: меки - твърди, лъскави - матови, прости - скъпи.</ P>

С всяка година материали за шиене стававсе повече и повече. Съвременните платове за дрехи са поумняват: Протегни любим продукт - един ликра, светло и топло "изкуствена кожа" - е акрил, "безстрашни" обувки и дрехи - материала на мембраната. Имаше повече възможности да създадете свой собствен индивидуален образ. Много производители и марки предлагат широка гама от ексклузивни тъкани за облекло.