топли и студени цветове

Правилната селекция от цветове е гаранция за това,че дрехите или козметиката винаги ще ви украсяват. "Извънземните" цветове могат да добавят възраст, дават на кожата нездравословен вид, скриват грозна коса и очи. Докато "Вашата" палитра ще подчертае кожата, тя ще подчертае естествения руж и пигмента на устните. За да научите как да изберете цветове за себе си, трябва да разберете как те се различават.

Всички нюанси, които ни заобикалят, садеривати на трите основни: червено, синьо и жълто. Смесването им ни дава цветове от втория ред - оранжево, зелено и виолетово. С тяхна помощ можете да получите тон от спектъра.

Как да идентифицираме студени и топли цветове?

Предлагат се най-примитивните класификациипомислете за топли жълти нюанси в жълто-оранжево-червената част на цветния кръг и студено - синьо-зелено-лилаво. Това не е съвсем вярно, защото такива чисти цветове се срещат по правило само в картините. На практика всичко е различно: дизайнерите на дрехи, например, са склонни да използват интересни, сложни, смесени опции. Разликата между студените и топлите нюанси на цветовете е това, което всеки от тях има: хладен син или топъл оранжев цвят.

Важно е да разберете и запомнете, че всеки цвят - синьо, виолетово или червено - може да бъде по-топъл или по-студен и можете да изберете цвят поотделно във всеки отделен случай.

Какви са тези топли цветове?

 1. В жълто: горчица, морски зърнастец, къри, шафран, кехлибар, сярна жълта, слънчоглед, мед и яйчен жълтък.
 2. В червено: тухли, корали, медно-червени, огнени червени, домати, мак-червени, цинобър, нар и други подобни.
 3. В зелено: маслини, кеки, круши, липа, мирта, цвят на зелен грах, зелени зеленчуци и други.
 4. В синьо: небесно синьо, бензин, морска змиорка, синьо синьо, тюркоазено, защитно синьо, морска вълна и т.н.

Какви са тези студени цветове?

 • В жълто: лимон, жълт картограф, слама или бледо, и така нататък.
 • В червено: червено, вино, лилаво, бордо, череша, малина, рубин, алисарин и др.
 • В зелено: смарагд, малахит, иглолистен зелен, пушено сиво-зелено, бутилка и др.
 • В синьо: сапфир, кобалт, индиго, синьо синьо, ултрамарин, ледено синьо.
 • </ Ol> Цвят на вида и цвета

  За да определите кое е топло или студено, цветовете в дрехите са подходящи за вас, трябва да разберете кой от четирите типа цветове принадлежите:

  пружина, Топъл цветен тип. Хората от този тип имат светла, прозрачна, бронзо-златна или слонова кост кожа. Очите, като правило, са синьо, зелено или орехово. Косата може да варира от лека до кафяво коси: тя може да бъде слама, мед и медни или кестеняви къдрици.

  есен, Вторият топъл цвят. Кожа - от прозрачно бяло до леко златисто. Очите могат да бъдат както светлосини, така и цялата златисто-кафява гама (кехлибарена, кафява, червена и т.н.). Косата на "есента" включва и топли нюанси: медно-златно, червено и червено кестен и други подобни.

  топли и студени цветове1

  зима, Този студен тип цвят се различава безупречноПорцеланова кожа, която почти винаги има синкаво фин. Очи - всички нюанси на леденото синьо, сиво или кафяво (но има и зелени). Косата винаги е контрастираща, тъмна (от гъста кестен до синьо-черна).

  лято, Представители на този цветен тип имат млечно,бледа или маслена кожа, но винаги със студен подтоном. Очите "хладно": сиво, сиво-синьо, светло зелено. Косата може да бъде светлокафява, също и с пепеляв цвят. Но дори "летните" къдрици са тъмни, "червеното" в тях все още не е там - като "зимите", те винаги ще бъдат проследени до сребристо-сива основа.