спонтанен аборт в ранна възраст

Ранният аборт се счита заспонтанен аборт до 12 седмици. За съжаление, много голяма част от бременностите (според статистическите данни за 10-20%) се прекъсват на ранен етап. Всъщност обаче този показател е още по-висок, тъй като бременността може да бъде прекъсната много рано и една жена дори не знае, че е "на позиция"

Спонтанната аборт на 1 седмица във времето съвпада сменструация и следователно често просто не се признава. Ако менструацията се забави няколко дни, след което тя се случва повече от обичайното, това може да означава ранно спонтанен аборт. Следователно, често е невъзможно да се определи независимо дали възниква спонтанен аборт или менструация.

Причините за спонтанен аборт в ранна възраст:

  1. Хормонални неуспехи. Особено голяма е заплахата от спонтанен аборт на 6-та седмица, тъй като това е период на много бързо развитие на плода, придружен от хормонални промени. Липсата на естроген и прогестерон по това време често е причина за абортите.
  2. Предишни аборти.
  3. Възпалителни и инфекциозни заболявания.
  4. Получени наранявания.
  5. Подчертава и нервен опит.
  6. Физическа активност.
  7. Лоши навици.

Отделно, заслужава да се отбележи ефектът върху държаватафетални лекарства. Тъй като повечето лекарства имат много негативен ефект върху хода на бременността, важно е да знаете кои хапчета причиняват спонтанен аборт и да избягвате употребата им. Категорично са забранени употребата на антибиотици, хормонални лекарства, противотуморни лекарства, антидепресанти, транквиланти, антиконвулсанти, диуретици, аспирин и много други лекарства. Същото важи и за лечението на билки, тъй като много от тях са противопоказани по време на бременност.

Симптомите на спонтанен аборт

Както вече беше споменато, е доста трудно да се определи спонтанен аборт или менце, дължащи се на подобни симптоми. За спонтанен аборт в ранна възраст може да се каже:

  • Сливащо се отделяне с примес на кръв или кървене;
  • болка в долната част на корема, гадене;
  • изчезване на признаци на бременност, например, намалена чувствителност на гърдата.

С нападение е спешно необходимода се види лекар, защото все още има възможност да се поддържа бременност. Ако кървенето е обилно, детето вече не може да бъде спасено, но е необходимо да се извърши проучване, тъй като е възможно непълен спонтанен аборт. Това означава, че в маточната кухина остават парчета тъкан, които трябва да бъдат премахнати хирургично.

Последици от ранни спонтанни аборти

В повечето случаи жената, която е претърпяла абортна ранен етап последствията от сериозен характер не са застрашени. Друго нещо е, ако спонтанният аборт е провокиран специално, като се вземат определени лекарства. В този случай са възможни усложнения и се препоръчва да се направи ултразвук.

Противно на популярното вярване, спонтанноАбортът в ранна дата не означава, че ще има второ прекъсване. Това е възможно само ако причината за инцидента е определена неправилно или не е елиминирана.

Рехабилитация след аборт

Възстановяването след спонтанен аборт може да продължи от няколко седмици до месеци, във всеки отделен случай.

живот след аборт

Препоръки след аборт са предоставени вПърво и преди всичко цялостна медицинска помощ, за да се елиминира кървенето и да се предпазва от инфекция. При необходимост се използва остъргване. Причината за абортите се определя и се предприемат подходящи мерки. </ P>

Психологическата помощ на една жена на този етап не е такапо-малко важно. Необходимо е да убедим жената, че животът след аборта продължава и е необходимо тя да се дърпа заедно, като е накарала всички сили да продължат успешно да раждат и раждат здраво дете.