когато те идват месечно след аборт

Преждевременно раждане (спонтанен аборт) - доста честофеномен в гинекологията и всяка година жените, които са срещнали такъв проблем, стават все по-големи. Причината за това - влошаване на екологичната ситуация, както и рядко обжалване пред гинеколога, - пренебрегване на превантивните прегледи.</ P>

Много жени, които са претърпели аборт, се интересуват от въпроса кога месечните дози идват след такъв аборт.

Колко време отнема да се възстанови менструалния цикъл?

В повечето случаи, веднага след спонтанен абортима кървене, предприето за първата менструация. Отделянето на кръвта е резултат от отхвърлянето на ендометриума. В допълнение, много рядко аборт се извършва без почистване, което също травмира маточната кухина.

Ако говорим за кога след абортмесец, тогава всичко е строго индивидуално. В повечето случаи денят на прекратяване на бременността се счита за първи ден на следващия цикъл. Следователно, първото месечно освобождаване може да се наблюдава още 28-35 дни след аборта. Въпреки това, през първите 2-3 месеца на менструация няма такива, каквито обикновено. Обемът на кръвта често е по-голям. В този случай този факт изцяло зависи от това дали има или не. В случаите, когато лечението след аборт е извършено без почистване, месечните са по-малко и изобилстващи. Ако се извърши остъргването, количеството разпределена кръв е по-голямо от обичайното. Това се дължи на факта, че в матката са части от плода, които са разкъсани с кръв.

Много месечно след аборт - това е норма?

След като научи колко месеца след аборта и почистването жената се интересува от въпроса,

когато след аборт месечното

който характер се счита за нормален.</ P>

Като правило, изобилни секрети показватФактът, че почистването е извършено лошо, някои от плодовите пликове не са отстранени и остават в матката. В такава ситуация е по-добре да кандидатствате за медицинска помощ и да провеждате ултразвук. В противен случай вероятността от инфекция е висока.

В тези случаи, когато се потвърди провеждането на ултразвукналичие в маточната кухина на остатъка от ембрионалните тъкани, изстъргването се повтаря. Така може да се каже, че начина, по който месеците след аборта започват, зависи не само от индивидуалните характеристики на организма, но и от това, дали кюретажът е бил извършен след нарушението или не.