колко дни кръвта отива след спонтанен аборт

Днес се изправяйте пред заплахата от развиване на спонтанен абортможе почти всяка бременна жена. Според статистическите данни при приблизително 7 от 20 бременности процесът на бременност приключва със спонтанен аборт (спонтанен аборт се случва преди 22-та седмица от бременността).</ P> Кървавото освобождаване от отговорност след аборт е правило?

Много жени, които са преживели аборт, се интересуват от това колко дни след това нарушение кръвта тече и защо се откроява.

Когато плода в утробатасе отделя от стените на плацентата, има нарушение на целостта на кръвоносните съдове, с които е проникната. В резултат на това се образува почти отворена рана, която кърви. Основната задача на лекарите в този случай е да се предотврати заразяването им.

Ако говорим колко дни след товаспонтанният аборт е кръв, тогава този параметър е индивидуален. В норма, продължителността не трябва да надвишава 5-10 дни. В случаите, когато след аборт кръвта продължава повече от 14 дни, е необходимо да се обърнете към гинеколога за консултация. В такива ситуации има голяма вероятност за инфекция на вътрешните репродуктивни органи, която се наблюдава, когато част от фетуса остане в матката.

Ето защо, ако една жена след дълъг спонтанен аборткървене от време и освен това, това състояние прогресира (има летаргия, сънливост, замайване, главоболие) трябва да се обърне към лекаря, т.е. тези признаци могат да показват развитието на вътрешно кървене.

Какво влияе върху продължителността на освобождаването след аборта?

За да отговорите на въпроса, свързан сколко дни след спонтанен аборт трябва да отидат в кръвта, е необходимо да се знае дали почистването се извършва или не. Факт е, че тази манипулация е придружена от травматизирани маточни тъкани. В резултат разпределенията са по-обилни и често имат по-голяма продължителност.

след аборт, колко дни трябва да има кръв

</ P>

Освен това е необходимо да се вземат предвид и другифактори, които пряко влияят върху продължителността на кръвообращението след аборт. Така че, след няколко дни не правете секс. Необходимо е да изчакате 2-3 седмици, а по-добре месец. Увеличаването на тона на миометриума на матката увеличава само обема на екскретите и продължителността им.

По този начин изхвърлянето след аборт енормата. Ето защо една жена не трябва да се притеснява, когато се появят. Единственото, което е необходимо, за да се контролира продължителността им и ако те продължат повече от 2 седмици - ще потърсят медицинска помощ.