спонтанен аборт в ранните стадии на симптомите

Може би основният симптом на развитиеспонтанният спонтанен аборт в ранна възраст е кървене от матката, което понякога може да е незначително. В повечето случаи такова прекратяване на бременността започва със слаба, почти невидима кръв, която в крайна сметка се усилва.

Как може да се разпознае спонтанният аборт на ранен етап?

Както вече бе споменато по-горе, кървавото освобождаване от отговорност е първият признак за спонтанен аборт на бременността при малки условия. В този случай цветът може да варира от ярка червена до кафява.

Що се отнася до обема на тези данни, то може да бъде различно. Единственото нещо, което във всички случаи на спонтанно разпределение на аборт продължава повече от един ден.

По отношение на болката, като един отсимптоми на спонтанен аборт, те понякога може да отсъстват. В някои случаи може да се появи болка и след това да изчезне за известно време. Понякога може да има спазми в долната част на корема.

Общото състояние на жената с течение на времетоСамо се влошава. Понякога това може да се случи толкова драстично, че жената дори не забелязва наличието на признаци на спонтанен аборт, наблюдавани в ранните етапи на бременността. За него жената разпознава присъствието само на парчета тъкан в секретите.

В повечето случаи плодът умира отдавнаначина, по който тя започва да се отделя от тялото от маточната кухина. Толкова често се появява на части. В тези случаи, когато все още има пълна екскреция, тя изглежда като малък, сиво-заоблен пикочен мехур. Това се случва при много кратки срокове на бременност (1-2 седмици).

Какви спонтанни аборти е обичайно да се разпределят?

В зависимост от това как се е случило спонтанният аборт, лекарите обикновено правят разграничение между:

  • непълен (неизбежен) спонтанен аборт - наблюдава се, когато има увеличениелумена на шийката на матката и руптура на мембраните. Той е придружен от болезнени усещания в лумбалния регион или в долната част на корема, които не спират дълго време;
  • пълен спонтанен аборт се наблюдава в случаите, когато плода или ембрионът напълно напуснат маточната кухина. В този случай болката и кървенето, които се появяват, се прекратяват;
  • при абортивен спонтанен аборт плода умира, но не напуска матката. Това условие, като правило, се открива само при следващото изследване на бременната жена и слушането на сърдечния ритъм на плода.

Също така е необходимо да се каже за такова разнообразиеспонтанен аборт, като амбрион. При това нарушение след настъпването на торенето ембрионът не се образува.

Често се поставя и такава диагнозазаплашващ спонтанен аборт. Това състояние се характеризира с незначително маточно кървене или повишена свиваемост на мускулатурата на матката през първите 20 седмици от бременността. Размерът на матката в същото време съответства на периода на бременност, а външната прозявка е затворена. Това състояние се счита за обратимо и с успешно навременно лечение, бременността може по-късно да се развие нормално.

Как се случва спонтанният спонтанен аборт на ранен етап и колко дълго трае той?

В повечето случаи спонтанният аборт на бременността започва изведнъж, на фона на общото благоденствие.

спонтанен аборт в ранна възраст

На първо място, бременната жена забелязва появата на незначителни секрети, които се наблюдават в продължение на няколко последователни дни. По правило те посочват смъртта на плода.</ P>

Болката се появява, дори когато матката еконтрактилните движения на миометриума се опитват да се отърват от покойния плод. По това време жените могат да отбележат появата в секрециите на части от плода, които се наблюдават в кръвните съсиреци.

Що се отнася до продължителността на спонтанен аборт, той може да бъде различен, но средната стойност е 3-4 дни (от началото на ексудати до пълно изключване от матката на плода).