спонтанен аборт в ранна дата имам нужда от почистване

Често жените, които са претърпели спонтанен абортрано, те питат лекарите дали е необходимо почистване. Нека се опитаме да отговорим на този въпрос и да разясним подробно в кой случай, след като се извърши спонтанно отстраняване на абортите.</ P> Какво е "почистване" след спонтанен аборт?

В медицинската терминология от този видПроцедурата се нарича изстъргване или кюретаж. Това предполага пълно отстраняване на остатъците от тялото на ембриона или феталното яйце, ако спонтанният аборт е настъпил за много кратък период от време, 5-8 седмици.

Трябва ли да почиствам след аборт и винаги да го правя?

След като е диагностициран спонтанният аборт, както е показано от спазмите на матката и появата на кървене, лекарят преглежда жената на стола.

За да се изследва матката, се извършва и ултразвук. Получените данни и помагат да се определи дали почистването е необходимо по време на спонтанен аборт, което се случи в началото на бременността.

Ако искаш да говориш, се опираш на статистикатаданни, само около 10% от случаите, тази процедура е необходимо след аборт в малък период от време. Все пак трябва да се отбележи, че доста често кюретаж извършва профилактично, поради невъзможността на ултразвук или няма време за това (с маточно кръвотечение, например).

В европейските държави кюретажът се извършва само в тезислучаи, при които има симптоми на инфекция на маточната кухина, както и когато периодът на бременност, при който е възникнал спонтанният аборт, е повече от 10 седмици и след това има силно кървене. Това предпочитание се дава на вакуум аспирация, което само по себе си е по-малко травмиращо за женското тяло.

Може ли спонтанен аборт без допълнително почистване?

Този въпрос е от интерес за много жени почти веднага след появата на спонтанен аборт.

Независимо от периода, за който е имало аборт, е необходимо решението за провеждане кюретаж да се проведе изследване с обиколка на маточната кухина.

В случаите, когато е имало пълно отхвърляне на ембриона или феталното яйце, - почистването не се извършва.

Ако не се открият очевидни аномалии при ултразвук,Медицинската консултация може да реши да наблюдава една жена в продължение на 2-3 седмици. След това се извършва второ изследване с ултразвукова машина. Преди тази процедура жената обикновено се предписва да приема противовъзпалителни средства, което помага да се избегнат усложнения и развитие на инфекция в случаите, когато малки части от ембрионалната тъкан все още остават в матката. В крайна сметка, понякога те са толкова малки, че не е възможно да ги извлечете дори с помощта на специален инструмент.

Също така важна роля при определянето,Имате ли нужда от почистване след аборт, HCG играе определено ниво, което винаги се извършва в случай на спонтанен аборт. Че това изследване дава възможност да се определи това, дали остава в кухината на матката секции на ембриони, които често предизвиква покачване на нивото на ЧХГ.

почистване след ранен спонтанен аборт

Ако концентрацията на този хормон в кръвта се повиши, тогава се определя одитът на маточната кухина.</ P>

По този начин, може да се каже, че фактът, ченаправите, без почистване след аборт в ранна бременност или да го направи задължително, лекарите решават въз основа на разглеждането на жената и данните, получени в резултат на ултразвук. Необходимо е също така да се спомене факта, че доста често той кюретаж се провежда дълго след спонтанен аборт, когато матката са частици на ембриона, които просто не са били забелязани от лекари по време на диагностични процедури.