как изглежда ранният спонтанен аборт

Такова нарушение на бременността, като спонтанен аборт,е процес на смърт и експулсиране на плода от маточната кухина. Това не се случва веднага и може да трае от няколко часа до няколко дни. За да се разбере как изглежда спонтанен аборт в ранна бременност, е необходимо този процес да бъде разгледан по-подробно.</ P>

Как се развива спонтанната аборт в началото на бременността?

Обикновено развитието на спонтанен аборт включва следните видове:

  • Заплаха от спонтанен аборт;
  • необратим (неизбежен) спонтанен аборт;
  • непълен спонтанен аборт;
  • пълен спонтанен аборт.

Под заплаха разбираме появата на откъсване на плацентата ипоявата на първите симптоми: болка в долната част на корема, слабо зацапване от влагалището. В този случай шийката на матката е затворена, така че развитието на спонтанен аборт може да бъде спряно, като се вземат необходимите мерки.

При необратим спонтанен аборт отделянето се появява почти напълно, в резултат на което настъпва смъртта на плода.

Ако не е завършена, плацентарното отделяне настъпва напълно, - плода умира и започва да се изхвърля от маточната кухина.

Пълният спонтанен аборт се характеризира с окончателното освобождаване на фетуса и неговите мембрани от маточната кухина и гениталния тракт на жената.

Какво представлява феталното яйце при аборт?

Тук всичко зависи преди всичко от точната дата на прекратяване на бременността.

Ако говорим за това как изглежда спонтанен аборт в много ранен период на бременност (1-2 седмици), тогава това обикновено е обикновено кърваво утешение, което жената често греши в менструацията.

В период от 3-5 седмици спонтанният аборт прилича на кръвен съсирек, разпределението на което е загрижено за болката в долната част на корема.

Ако спонтанният аборт настъпва на 7-9 седмици, тогава сред кървавото изпразване жената може да види парчетата на плода тъкан.

Как да определите спонтанен аборт в началото на бременността?

как изглежда яйцеклетката при аборт

Идентифицирайте подобно нарушение на ранен етапсамите момичета са много трудни. Ето защо, ако го подозирате, или ако изглеждате по-рано от датата на падежа, трябва да се свържете с Вашия лекар. Единственият точен метод за диагностициране в този случай е ултразвукът. С негова помощ лекарите със 100% точност ще определят дали това е аборт и не остават част от ембриона в матката, което помага да се изключи развитието на инфекцията.

По този начин, знаейки как изглежда ранно аборт, една жена ще може да подозира самото нарушение и да потърси медицинска помощ възможно най-скоро.