спонтанен аборт на ранен етап без почистване

Доста често се случва, че бременносттапрекъснат почти веднага, на 5-8 седмици. Може да има много причини за това. Основната задача на лекарите в този случай е установяването на този, който доведе до спонтанен аборт и предотвратяването на инфекция (преразглеждане на матката). Въпреки това, абортът в ранна възраст може да се направи без почистване. Нека да разгледаме по-отблизо тази ситуация и да разкажем за характеристиките на лечението на бременна след аборт.</ P>

Кога спонтанно спонтанен аборт излиза без последващо кюретаж (почистване)?

В случаите, когато след внезапно прекъсванебременност с кръвта излиза фетално яйце, не се изисква почистване на маточната кухина. Решението за провеждане на такава процедура се взема въз основа на данните, получени в резултат на ултразвуково изследване.

Заслужава да се отбележи, че в присъствието на малкиостанките на ембрионалните тъкани лекари предпочитат да се придържат към очакващата тактика. Цялата гледна точка е, че приблизително 2-3 седмици от момента на аборта, матката трябва да се чисти, като избере всички "ненужни" отвън. Именно този факт обяснява явлението, като освобождаване от отговорност след аборт без почистване.

На практика това обаче не винаги се наблюдава. В такива случаи маточната кухина се одитира. Задължително, тази манипулация се извършва, когато е имало мъртва бременност, - плода умира, но не се случва спонтанен аборт.

Често почистване може да се направи с, така ченаречена превантивна цел, да се избегне наличието на парчета бебешка тъкан в маточната кухина, а също и в случай на отваряне на кървене по време на спонтанен аборт.

Характеристики на възстановяване след аборт

Често жената, която е претърпяла спонтанен аборт без почистване,Чудя се колко дълго ще стигне кръвта от гениталния тракт. Незначителното забелязване след това явление може да се случи в продължение на около 7-10 дни. В същото време, техният обем трябва да намалява с течение на времето. Ако това не се наблюдава, трябва да посетите лекар.

Ако говорим директно за това когазапочва месечно след аборт без почистване, а след това лекарите обикновено говорят за такъв интервал от 21-35 дни. По този начин при нормална менструация след спонтанен аборт трябва да бъде не по-късно от месец.

Това обаче не винаги се случва. Често тялото се нуждае от по-дълго време, за да се възстанови. Намаляването на концентрацията на хормона прогестерон, получен по време на бременност, също не може да се осъществи едновременно. Ето защо много жени се оплакват от липсата на менструация, дори 2-3 месеца след аборта. В такива случаи лекарите предписват проучване, което помага да се избегнат възможни усложнения.

Отделно е необходимо да се каже за увеличениетотелесна температура, която може да бъде наблюдавана след аборт без почистване. Обикновено тази ситуация показва, че матката е парче от ембриона или феталното яйце. Това са тези, които причиняват възпалителната реакция на тялото, първият симптом на който е повишаването на телесната температура.

Когато може да забременеете след аборт без почистване?

спонтанен аборт без почистване

Този въпрос е от интерес за много жени, които са изправени пред спонтанен аборт.

Когато отговаряте, лекарите съветват да се придържате към тяхследващия интервал от време - 6-7 месеца. Това е толкова, че женското тяло е възстановено. В този случай е необходимо да се вземат под внимание индивидуалните характеристики и фактът, че е имало период на възстановяване. В крайна сметка, понякога, поради определени причини, лекарите забраняват планирането на бременност в продължение на 3 години! Следователно е невъзможно да се посочи недвусмислено времето, след което е възможно да се правят опити за забременяване. Във всеки случай е необходимо да се подложи на преглед от гинеколог и ултразвуков преглед.