как се развива спонтанният аборт в ранните етапи

Както е известно, такъв феномен като спонтаненаборт, в самото начало на бременността се случва доста често. В повечето случаи това се наблюдава в много кратки срокове - 2-3 седмици. Ето защо често жената все още няма време да научи, че е бременна, а полученото кръвотечение отнема преждевременно менструално изхвърляне. Нека да разгледаме по-отблизо това нарушение, така че всяко момиче да си представи как по време на ранния стадий на спонтанен аборт и на какви основания може да се определи.</ P> Как се случва спонтанният аборт?

Под този термин в акушерството обикновено се разбирапроцес, при който има независима, внезапното прекъсване на бременността, придружена от емисиите на мъртъв плод от маточната кухина. Поставете това усложнение на бременността може да бъде до 20 седмици от бременността. След този период той се нарича раждане на мъртво дете.

Ако говорим директно за това как е възникнал спонтанен аборт в ранните стадии на бременността, трябва да се отбележи, че самият процес има няколко етапа.

Така че в повечето случаи всичко започва споявата на издърпване на болката в долната част на корема. С течение на времето, тяхната интензивност се увеличава и често придобиват остър, пароксизмален характер. Въпреки това, жената наблюдава появата на кръв от влагалището. Този етап в акушерството се нарича заплаха от прекратяване на бременността, т.е. когато жената понастоящем търси помощ, има голяма вероятност спонтанният аборт да бъде предотвратен. На този етап матката остава затворена.

Следващата стъпка е неизбежна или подобна на негонаречен, необратим спонтанен аборт, се характеризира с такова явление като отделяне на плацентата. В резултат на това плодът започва да изпитва недостиг на кислород. На този етап спонтанен аборт не може да бъде спрян.

При непълен спонтанен аборт лекарите отбелязватокончателно отделяне на плацентата от стените на матката. В този случай, покойният плод остава в матката. От това време започва постепенното отделяне от маточната кухина.

Само след мъртвите плодове заедно сслед като цялото ще напусне напълно матката, следващата стъпка е пълен спонтанен аборт. Като правило, след това лекарите внимателно изследват маточната кухина и, ако е необходимо, премахват тъканните отломки.

Как да разберем, че е имало спонтанен аборт?

Степените на спонтанните аборти, описани по-гореедна жена не може винаги да гледа. По правило, при много кратки срокове, се забелязват само някои симптоми, според които някои бременни жени дори не осъзнават, че бременността е прекъсната.

Как симптомите на такъв процес, който причинява спонтанен аборт в ранна възраст, изглеждат така:

  1. Поява на кърваво изпускане от влагалището. В повечето случаи, в началото на процеса, те са безпринципни.
  2. Болка в долната част на корема. Болката може да бъде или рисуване, болка или остро.

    как да разберем, че е имало спонтанен аборт

    В този случай почти винаги се случваатаки, което се дължи на началото на контрактилните движения на самия миометриум на матката. Тя може да бъде локализирана, както от ляво, така и от дясно, в долната част на гърба, в перинеума, в областта на аналния отвор. Ако имате тази симптоматика, незабавно трябва да се обадите на Вашия лекар.

По този начин трябва да се каже, че всекибременната жена трябва да знае как спонтанният аборт се случва на ранен етап, така че при първите си признаци да потърси медицинска помощ. В края на краищата често е достатъчно да се поддържа бременност с навременни терапевтични мерки. Следователно, много зависи от бъдещата майка.