пол след отстраняване на матката

Много жени, които вече са миналихистеректомия или какво е това, помислете какво ще бъде техният сексуален живот след отстраняването на матката, дали сами и партньора им ще изпитат същите усещания.

Кога е възможен секс след отстраняване на матката?

След операцията лекарите препоръчват най-малко шест седмици да се въздържат от сексуален живот, тъй като шевовете трябва да бъдат добре затегнати след операцията.

Усещането за секс след отстраняване на матката

Сексуалният живот при жени с изтрита матка не е такане се различава от тази на здравите представители на жените. Разбира се, през първите месеци след хистеректомията една жена може да почувства някаква болка по време на сексуален контакт, но в крайна сметка те дойдоха до нула.

Тъй като женските ерогенни зони се намират по стените на влагалището и външните генитални органи, сексът след операцията за отстраняване на матката продължава да носи същото удоволствие.

Ако една жена бъде отстранена заедно с маткатавлагалището, а след това по време на секс тя може да има болка. Ако жената има матка, отстранена с придатъци, тя може да спре да преживява оргазъм.

Основният проблем в тази ситуация може да бъдеповече, за да представляват психологическия аспект. Една жена, която е претърпяла хистеректомия, може да му е трудно да се отпусне и следователно да се радва на секс. В това отношение тя може да намали сексуалното желание. Проблеми с либидото могат да възникнат и във връзка с хормонални нарушения, ако една жена не приема хормоналните лекарства, препоръчани от нейния лекар.

Но мнозинството от жените (около 75%) запазватсилата на сексуалното желание на едно и също ниво, а някои дори изпитват укрепването му, което най-често се дължи на премахването на неприятни гинекологични симптоми и дискомфорт след операцията.