защо спермата излиза от влагалището

Много жени, по различни причини,изправени пред проблема за зачеването. В такива ситуации лекарите често чуват въпрос от потенциални майки, които пряко се отнасят до защо след секс спермата изтича извън вагиналната кухина. В края на краищата много жени вярват, че този фактор е причината за продължителната липса на бременност. Нека се опитаме да отговорим на този въпрос и да разберем: наистина ли е вярно, че когато еякулата изтича извън влагалището след сексуален контакт, не се появява зачеване.</ P> Защо се случва това явление?

Трябва да се отбележи веднага, че такъв феноменТова е абсолютно нормално; във всеки случай, да не кажа грешна структура на репродуктивните органи на жените. Освен това, ако след вагинален секс следва спермата, това не означава, че сперматозоидите не се проникне в маточната кухина.

Ако говорим конкретно за причините за товаявление, първото нещо, което трябва да се отбележи, че най-често това се случва при жени, които имат малко по-плоски задни вагинално форникс. В този случай, избор на семенната течност на женските полови органи се проявява под действието на гравитацията върху нея. Този факт служи като обяснение защо сперматозоидите произлизат от влагалището почти непосредствено след секса.

Също така, някои жени отбелязват, че иматспермата изтича извън вагиналната кухина по време на процеса на уриниране, което се случва след кратко време след половото сношение. Това явление не може да се разглежда като нарушение. В края на краищата, когато отидете на тоалетната, се активират мускулите на малкия таз, които в резултат на натиска върху влагалището допринасят за освобождаването на еякулата, оставена там.

Какво трябва да направи една жена в такава ситуация?

Трябва да се отбележи, че от медицинска гледна точкаТози феномен изобщо не се отразява на процеса на зачеването. Във всеки случай, част от семенната течност, заедно с по-мобилните сперматозоиди, прониква в маточната шийка и след това в кухината на репродуктивния орган. За оплождането на зряло яйце, достатъчно е 3-5 мл еякулат.

трябва да изтече спермата от влагалището

От казаното по-горе можем да заключим товафактът, че спермата от вагиналната кухина следва или не, непосредствено след края на половото сношение, няма практическо значение. Когато голяма роля играе броят на активните, движещи се сперматозоиди в семенната течност, готови за оплождане на зряло яйце. В крайна сметка в повечето случаи тези характеристики на мъжките сперматозоиди предотвратяват нормалното оплождане на зрееното яйце в женското тяло.</ P>

По този начин трябва да се каже, че жената не го правитрябва да помисли дали семенната течност от влагалището може да изтече след сексуалния акт, защото това явление е абсолютно естествено и не се намесва по никакъв начин с процеса на торене.