видове атлетика

Всички видове атлетика са най-многоприроден спорт за човек. От малка възраст се учим да ходим и да бягаме, да хвърляме топка - и следите и полетата са познати от детските възможности, но само в малко по-сложна форма. Вероятно това се дължи на неговата органична атлетика толкова добре засяга здравето. В допълнение, той е един от най-старите спортове, известни на човечеството от 776 г. пр. Хр.

Лека атлетика: спорт

Видове атлетика доста по-различно: това включва пешеходни пътеки, както и разнообразие от раси, включително състезания за крос-кънтри и спринтовете, както и всестранно технически видове, като скокове и хвърляне:

 • (ще разгледаме по-подробно по-долу);
 • скокове: по височина, по дължина, с полюс, троен скок;
 • атлетично ходене;
 • Хвърлянето на черупки: копие, диск, чук, ядро;
 • във всички посоки.

От всичко това разнообразие, най-голямотопопулярността сред феновете е достигнала само спорт за ежедневието - това е безплатен и приятен начин да поддържате красотата и здравето на вашето тяло. И няма нужда от специално оборудване - само добри обувки за бягане и тениска. Повярвайте ми, в сравнение с други спортове това е много малък разход!

С скокове от лека атлетика всички ние въвеждамеоще в училище. Обикновено след провеждането на часовете онези студенти, които са особено успешни в тази област, се насърчават да посетят секцията за по-нататъшно развитие на способностите, откъдето се стига до директния маршрут до града, регионалните състезания и в световен мащаб.

Разни в следите и полето е всичко около нас -Това е вид конкуренция, в която спортистите се състезават в повече от една дисциплина, но в различни дисциплини, което прави възможно идентифицирането на най-многостранно развития спортист. Изненадващо, жените, които се занимават с всичко около себе си и имат добър ход на всяко разстояние и скокове по дължина или височина, са в състояние да спечелят в състезанието дори тесни специалисти, специално взети за отделни видове.

Лека атлетика: тече

Атлетиката по крайбрежието е доста разнообразна, някои изискват издръжливост, а други - способността бързо да се развива скорост. Те включват разнообразие от варианти:

 • спринтове (стандартни разстояния - 100 м, 200 м и 400 м);
 • преградна стена (100 м, 400 м);
 • движещи се на средни разстояния (обикновено до средни разстояния се равнява на разстоянието от 800 до 3000 м, тук е и маршрутът с препятствия на 3000 м);
 • движещи се на големи разстояния (стандартни две - 5000 м и 10 000 м);
 • кръстосване (бягане);
 • маратон (преминаващ по маршрута за много дълги разстояния);
 • Реле (командата образува работи пистата и областта, включващ следните варианти: 4 х 100 т, 200 m х 4, 4 х 400 т, 800 m х 4 или 4 х 1500 m).

Атлетиката може да се практикува и на дветепрофесионално ниво и аматьор. В САЩ много жители на двата града и малките градове редовно правят джоги за средни разстояния

скок на атлетиката

за да поддържа тялото във форма. В допълнение, тези упражнения перфектно укрепват сърдечно-съдовата система и белите дробове, стимулират издръжливостта и мускулния тонус. Нещо повече, това е бягството, което е основният враг на мастните депозити на стомаха.</ P>

Освен това, тъй като е лесно да се видят типовете на изпълнениелека атлетика не включва само отделни професии: релето изисква екипът да бъде особено съгласуван, което означава, че развива екипен дух и способност да работи в екип.

Между другото, децата се дават в частта за лека атлетикаможе да бъде от 7-8 години. На тази възраст, тялото е готов за натоварвания от този вид, а освен това, ако се окаже, че детето има способността, в бъдеще той ще бъде в състояние да участва в професионалния спорт.