колко протеини в едно яйце

Всички от нас са добре познати пилешки яйцапочти всеки човек. Това се доказва от следния факт: за една година всеки човек яде около 200 яйца. Мексико заема водеща позиция в световен мащаб в консумацията на яйца, средно на глава от населението годишно, около 22 кг яйца падат, което е близо до 1,5 яйца на ден. Такова голямо търсене на пилешки яйца се дължи на тяхната ниска цена, а също и на такава огромна площ от местообитания и на броя на пилетата, които могат да осигурят яйца на почти всички жители на земята.

Предимствата на пилешкото яйце

Чували сме за огромните ползи от яйца, жълтъци ипротеин. В тях се крие огромно количество микро, макронутриенти, витамини и аминокиселини. Структурата на яйца са витамини А, Е, В, С, D, Н, К, PP. По същия богати яйца на минерали като магнезий, йод, калий, калций, бор, молибден, хлор, цинк, сяра, желязо, мед, манган и кобалт. Те също така да съдържа голям брой аминокиселини (глутаминова киселина и аспарагинова, левцин, лизин, серин, треонин, изолевцин).

Полезни свойства на яйцата са пряко свързани с отличните съставки, включително колко протеини в белтъците (независимо колко смешно звучи!).

Те ще укрепят идеално имунната ви система,робот нормализиране на стомашно-чревния тракт и защита срещу катаракта. Редовната консумация на яйца ще бъде една добра превенция на сърдечно-съдови заболявания и рак, както и укрепване на костната тъкан, подобряване на вашите умствени способности и подобряване на паметта.

В допълнение, пилешки яйца, а именно пилешки протеин,Той ще бъде много полезно за хора губят тегло, както и за тези, които искат да се изгради мускул. Яйцето бяло е отличен и най-важният естествен източник на протеини. И това се изисква за създаване, запазване и възстановяване на мускулна тъкан от организъм.

Протеин в протеина

Е, нека да се доближим до фактите. Първо, помислете колко протеини в едно яйце. В едно пиле яйце съдържа около 4-5 грама протеин. Трябва да се отбележи, че пилешкият протеин понякога надвишава млечния протеин и дори протеина от говеждо или риба.

Яйчния протеин се абсорбира от нашето тяло с 94%,докато говеждото, например, е само 73%. Яйчния протеин е 90% вода, а останалата част е протеин. Той съдържа голямо количество ниацин, витамин К, В2, В6, В12, Е. Той също така известен с високото си съдържание на витамин D, в която тя е в състояние да надмине рибено масло. Съдържанието на мазнини в яйчен белтък е минимална, благодарение на това, че се счита за ниско калорични храни.

И сега отговаряме на най-често срещаните въпроси относно яйчния белтък:

  • колко протеини в яйцето, варени - 12, 7 g / 100 g;
  • колко протеини в пъдпъдъка - 13,1 g / 100 g;
  • колко калории в яйчен албумин - 48 kcal.

Всичко е наред, но с умереност. Прекомерното потребление на яйца, поради колко протеини в 1 яйце, може сериозно да се отрази на нашето здраве. Има мнение, че заедно с пилешки яйца, в нашето тяло навлиза огромно количество "лош холестерол". Всичко това, но заедно с него в организма влизат и голямо количество фосфолипиди, витамини и лецитин. Благодарение на това холестеролът практически не се отлага.

колко протеини в едно яйце

</ P>

Хората с диабет трябва да бъдат сериозноДа се ​​занимаваме с количеството яйца, след като цялата им прекомерна консумация, в допълнение към сериозните заболявания, увеличава риска от развитие на инсулт, инфаркт.

За да избегнете това, трябва простода регулира броя на консумираните яйца, както и да следи тяхното качество и начин на приготвяне. В един ден можете да ядете не повече от 100 грама, в едно яйце около 50 г. Следователно, две яйца на ден ще бъдат достатъчни. И си струва да си припомним, че яденето на пилешко яйце в сурова форма по никакъв начин не му заслужава, а го готви или изпържи.