домашен дизайн 0

Много от нас мечтаят да има красива природакъща, перфектно зелена морава пред верандата и чиста ограда, която съхранява цялото това великолепие от невинни посегателства. Разбира се, да имате такава картина пред очите ви, е половината битка. Но все пак трябва да се представи по-ясно дизайна, да се създаде уютен дом, не само вътре, но и отвън.

Планираме дизайн на външна къща

Подходът към планирането на външния дизайн на къщата трябва да бъде задълбочен. На етапа на проектиране на бъдещата къща или когато избирате от стандартни проекти, трябва да решите няколко основни въпроса:

  1. В какъв стил бихте искали да изпълнявате фасадата на къщата си.
  2. Какви строителни и декоративни материали планирате да използвате?
  3. Искате къщата да съвпада напълно със съществуващите сгради на улицата или ще се отличава от общата среда и колко ярък в този случай би трябвало да е от архитектурна гледна точка.
  4. Каква ще бъде цветовата палитра и характеристиките на външния декор.
  5. Какви други обекти ще обграждат къщата (гараж, селскостопански сгради и др.) И колко важно е, че всички заедно съставляват един общ ансамбъл.

Без съмнение, множество възможности за оформление извън къщата невероятен комплект, особено като се има предвид огромния спектър от строителни материали и стилови направления, които могат да се прилагат от тях.

Довършителни материали и проектиране на стените на къщата навън

Ако разгледате класификацията на фасадите на частни къщи с възможност за довършване, можете веднага да идентифицирате 2 основни начина - завършване с естествени и изкуствени материали.

Дизайнът на къщата навън, завършен с дърво евинаги е естетически приятен, красив, топъл и надежден. Разбира се, при подбора на подходящо дърво и грижата за него. Дървото има добри топлоизолационни свойства, допринася за създаването на приятен микроклимат в къщата поради факта, че стените на къщата "дишат". Освен това дървената фасада е винаги много приятна и уютна, близо до природата.

Що се отнася до стил на упътване, с тяхното дървоможе да бъде много - от обикновена селска къща до модерна къща в стила на високите технологии. Алпийска хижа, френска Прованс, английска страна, руска дървена колиба - всички тези проекти са изпълнени с дървена облицовка на къщите отвън.

домашен дизайн извън 1

домашен дизайн извън 2

къща дизайн извън 3

Друг естествен материал за декорация - камък,естествени и изкуствени. Този завършек е безспорно най-издръжлив и надежден. Дивият камък или неговият изкуствен аналог винаги изглеждат скъпи и представяни, говорейки за добрия просперитет и отличния вкус на собственика.

В този случай можете да затворите напълновъншните стени и комбинират камък и други довършителни материали. Все пак, крайният резултат ще бъде невероятно. Стилове, които приемат каменни облицовки - страна, хижа, готик и много други.

къща дизайн извън 4

къща дизайн извън 5

къща дизайн извън 6

Не по-малко привлекателни са проектите на завършени къщиотвън с тухла. По принцип клинкерните тухли придобиват напоследък популярност, тъй като този материал е екологосъобразен, издръжлив, издръжлив, способен да предпазва външните стени на къщата от всякакви метеорологични размествания.

Дизайнът на такава къща може да се извърши в строгоАнглийски стил или богато украсен класически. Въпреки това, по-модерен градски стил доста приемам тухлата като външна декорация на къщи.

домашен дизайн извън 7

къща дизайн извън 8

къща дизайн извън 9

От по-евтините начини за довършване на къщи, можетеобадете се на мазилката. Например, дизайнът на едноетажна къща, декорирана с декоративна мазилка от външната страна, може да изглежда много представа, докато вие няма да харчите много пари и ще можете да реализирате почти всички стилови тенденции, било то класически или модерен хай-тек стил.

домашен дизайн извън 10

къща дизайн извън 11

домашен дизайн извън 12