как да измиете коженото яке

Измийте коженото яке е строго забранено! След измиването коженото яке може да стане оцветено, боята може да се отлепи и кожата може да загуби защитния си слой. В този случай не е фактът, че петна се измиват. По принцип измиването на кожено яке е правилният начин да изпратите нещо в кошчето.

Възможно ли е да измиете коженото яке ръчно, внимателно да почиствате петна във водата?

Нито ръчно, нито в пишеща машина, нито с деликатноизмиването не прави това. Кожата никога не се изтрива и при никакви обстоятелства. Няма начин за правилно измиване на коженото яке. Сакото може да се почисти. Не непременно в химическо чистене, много петна могат да бъдат отстранени и у дома, но не можете да измиете кожени изделия!

Ето няколко тайни за почистване на коженото яке:

 1. Може да се използва вода и сапун, но е невъзможно да се потапят сакото в тях.
 2. Във воден разтвор на сапун и амоняк, една гъба се потопи и внимателно дръжката на повърхността на якето да блести.
 3. Водният разтвор с глицерин ще върне яркостта на якето и добре оформен външен вид.
 4. След обработка със сапунен разтвор с амоняк или глицерин, якета се избърсва със салфетка, напоена с рициново масло.
 5. Друг достъпен и бърз начин за обновяване на якето е да изтриете повърхността му с гъба, напоена с разтвор за шампоан.
 6. Слабо изядените яйчни белтъци могат да възстановят блясъка на много старо кожено нещо.

Как да почистите леко кожено яке?

За да почистите светло оцветено яке, трябва да смесите бензин и прах от бял магнезий. Получената смес се нанася върху кожуха и се отстранява чрез внимателни движения с четка за дрехи.

Как да се отървете от белезите по кожата?

В процеса на носене на кожата се изтрива, особено влактите, раменете под ремъка на чантите, маншетите и яките, както и в близост до ключалките. Връщане на якето на оригиналния външен вид ще помогне на нормален прозрачен крем за обувки. Прилага се на ожулвания. Но на маншети и яка да използвате крем не е толкова удобно, тъй като може да остави следи върху дрехи или на ръцете или ръката. Това е много по-удобно да се използва за премахване на scuffs на маншети с портокалова кора. Необходимите зони на кожата просто се избърсват от външната страна на прясна портокалова кора.

Как да премахнете петна от грес от кожени якета?

Има няколко начина за това:

 1. Нишесте, креда, талк на прах. За да измиете петна върху коженото яке,достатъчно е да използвате смес от прах от нишесте, креда и талк (или бебешки прах). Прахът се нанася върху петна за половин час и след това внимателно се почиства с четка. Използвайте сол при отстраняване на петна не се препоръчва, защото деликатната кожа може лесно да бъде повредена от солеви кристали и да остави драскотини върху якето.
 2. Средства за миене на съдове. Ако петната е стара, препаратът за миене на съдове ще се справи с него. Прилага се върху кожата с гъба и

  петна върху кожено яке

  избършете, след това остатъците от лекарството се отстраняват с влажна кърпа.
 3. Картофено нишесте. Кашица от картофено нишесте - отличносредство за отстраняване на мазни петна от кожата. Прилага се в замърсена област, леко се разтрива и се оставя за 15-20 минути. След това овесената каша се отстранява и кожата се избърсва с бензин.
 4. Почистващи салфетки за монитори. Свежите петна могат да бъдат премахнати със салфетки за почистване на LCD монитори, които съдържат импрегнация, което позволява повърхностите да се почистват от мазнини.
 5. Специални средства. Магазините предлагат специални инструменти заотстраняване на мастните петна от кожата. Спреите най-често се справят с пресни петна, а салфетките, в зависимост от състава, могат да се използват както за свежи, така и за относително стари петна. Но и двата вида агенти за премахване на петна не могат да се справят с остарялата стара мръсотия - по-добре е да поверите почистването на химическо чистене.