имена за папагали

Когато в къщата се появи нов член на семейството, всеки не го правипродължава да излезе с красиво и сложно име. Какво е името на папагала? Искам да взема един много силен и ярък прякор, защото тя ще бъде с домашни любимци през целия си живот. Имената на папагалите са много трудни за избор, защото има няколко точки, които да се вземат предвид при избора.

Ако сте намерили справочници с прякори за животнии вече сте набрали няколко интересни опции, първо помислете: дали вашият домашен любимец ще може да произнесе името си? Това важи за говорещите папагали, в края на краищата често се избира за обучение на птици. Красиви имена за папагали също трябва да бъдат на разположение на техните собственици.

Експертите съветват при избора на име за папагали да спазват определени правила:

 • изберете имена със съскащи звуци "ch" и "k", това е най-лесният начин да кажете на вашия домашен любимец;
 • Папагалите обичат да се каже "ръмжи" звуци, защото можете да излезе с името на звука "р" е вероятно домашен любимец много бързо да се влюби в името си;
 • папагалите изговарят думите по песен, така че присъствието на гласни в името е задължително;
 • трудности ще възникнат с такива звуци като "c", "z", "ts", но птицата наистина е трудно да произнесе звуците "m", "l", "n".

Имената на папагалите

Ако сте решили да вземете домашния любимецекзотично или романтично име, трябва да помислите малко. Имената на папагалите не са просто начин да се подчертае вашата любов към домашния любимец, това име ще придружава птицата през целия си живот. Например, едно смешно пламенно име винаги ще развесели хората, птицата ще реагира на това. Сложното и сложно име може да наложи определен отпечатък върху характера на птицата: колкото по-трудно е името, толкова по-странно е детето ви.

Не забравяйте да избегнете сходството на името на птицата с името на едно от членовете на семейството. Това ще бъде объркано само с папагала.

Името на момчето папагал

Ако не планирате да преподавате на птицата речта, иметоможете да вземете абсолютно всеки. По-трудно е да се намери име за говорещ папагал. Принципът на подбор е изложен по-горе, но тук са няколко варианта на името на момчето папагал:

 • Арик, Тиша, Аркаша, Яша, Арки, Тори, Арчи;
 • Боря, Златният орел, Федя, Чуча;
 • Жека, Жора;
 • Кеша, Кирил, Прош, Рубик;
 • Чижик, Шурик.

Имената на вълнообразните папагали-момичета

При избора на име за вашия домашен любимец, не забравяйте, че виеЩе го четеш ежедневно. Много добре пригоден за името на комбинацията от две еднакви срички: Коко, претенциозни, рядка. Можете да се подчертае името на поведението на птица или външен цвят. Наименование Parrot момиче да вземете универсален или нормално, но можете да мечтаете малко. Ето няколко варианта:

 • Басия, Веста, Виола, Греси, Джулия, Деси, Жана, Зора, Зара;
 • Ирма, Зура, Кока, Зита, Лана, Линда, Лора, Мери;
 • Тера, Сара, Ума, Флора, Цаца, Тсипа, Яшма, Ера, Елба.

Имайте предвид, че избора на чисто женски илиимето на човек може да бъде, когато сте напълно уверени в областта на вашия домашен любимец. Ако не искате да поемате рискове или просто не намерите точната, опитайте да вземете името сред универсалните имена за папагали:

  красиви имена за папагали

 • Гера, Desha, Кристи, Вентилатор, Fasya, Тоша, Мики Leka, Jeka, Fenya Tyusha.

Когато сте решили да изберете името, опитайтея произнасяйте гладко. Не забравяйте да говорите спокойно и любезно, това ще улесни процеса на свикване на името на птицата. В допълнение, вашият домашен любимец ще разбере, че този набор от звуци не носи никаква опасност за него.

С течение на времето, птицата ще научи името и ще бъде постояннода го произнесе. Не забравяйте постоянно да споменавате името на домашния любимец, за да произнасяте различни изречения с него. По този начин птицата постепенно ще се научи да произнася най-простите думи, които сте изговорили с името си.