отколкото за хранене на костенурката

Оказва се, че ако костенурката е хранена неправилно,тя започва да бъде капризна, не яде добре или изобщо отказва храна. Централноазиатските или степни костенурки не са изключение. За да може вашият домашен любимец да се чувства спокойно, компетентно изграждане на диета на бебето.

Какво да нахраниш с разпръснати костенурки в Централна Азия?

Първо, абсолютно всички костенурки обичатрастителна храна. Сред полезните растения са зеле, тиква, диня, пъпеш, маруля, ябълки и глухарчета. Няма да се откажат и плодове - малини, череши и ягоди. Млякото с напоен в него бял хляб ще трябва да вкуси и черупчесто животно.

Какво друго можеш да нахраниш с костенурката? Калцият е необходим за изграждането и поддържането на крепост от костно покритие - черупка. Ето защо в менюто трябва да има прясно извара. Мана и елда зърнени култури се възползват от обогатяване на списъка с хранителни продукти.

Не мислете, че костенурките са вегетарианци. Те ядат абсолютно всичко. Ето защо, трябва да бъдете много внимателни при декорирането на терариумите. В крайна сметка почти всичко, което получава там, ще бъде "тествано". Така че, не лишавайте домашния любимец от протеинова храна. Достатъчно една супена лъжица сурово мляно месо или половинки от твърдо сварено яйце. Но от храненето на сухоземната костенурка с месо, което е вредно за нея, компенсирайте липсата на белтъчини, замествайки лошо засягащия продукт с истински червей, който захранва аквариума. Но не прекалявай. Всяка храна от животински произход може да доведе до нарушение на храносмилането. И е по-добре да се попълни костенурката кухня с боб, богат растителен протеин.

Не препълвайте прехраната на костенурката с домати, краставици и моркови. Те не ги харесват. Това лесно се обяснява, защото в дивата природа тези животни ядат плодове, пустинни растения или какавиди.

Какво да храним костенурка през зимата?

Обикновено през зимата костенурките влизат в хибернация. Но у дома в този студен период е доста топло. Следователно костенурката не спи, а просто става бавна. Какво да се храни в този период костенурката у дома?

Храната може да остане същата. Но не се учудвайте, ако вашето бебе няма да бъде в състояние да надделее лятото дневната ставка на. Приблизителна дневна диета може да се брои през зимата, и той ще изглежда по следния начин:

  • моркови - 30 грама,
  • картофено варено - 20 грама,
  • зеле - 30 грама,
  • бял хляб - 20 грама,
  • рибено масло - 0.5 грама,
  • цвекло - 20 грама.

Просто не забравяйте да обогатите този списък с билки през лятото, например, глухарче, чиито листа могат да бъдат взети от оживен и замърсен път и град.

Необходимо ли е да извозвате костенурка?

Казахме ви какво да захранвате домаземни костенурки. Но, в крайна сметка, те се нуждаят от вода, въпреки че те рядко пият: един - наведнъж - две седмици, други имат достатъчно и една "среща" с вода на месец. Честотата, с която трябва да се подреждат водните процедури, зависи от това, което животното изяжда през определен период от време.

отколкото можете да хранете костенурка

Ако е зеле, тогава клетките на тялото на костенуркаполучават достатъчно количество влага и "плуват" ще имат по-малко. Но ако по-голямата част от дневния хранителен режим е бял хляб - ваната трябва да бъде подредена малко по-често.</ P>

Въпреки, че, за да не се грижите за мозъка си, организирайтекостенурка баня веднъж седмично и половина. Изсипете малко по-малко вода в басейна от един сантиметър. Носът на домашния любимец трябва да е над нивото на водата, така че земният обитател на нашата планета да не се задушава. Засадете животното във вода и го оставете да се наслаждава за половин час. Повярвайте ми, този път е достатъчно бебето да има време да се напие и да плува.